مقالات

اره برقی

اره‌برقی، که به اره زنجیری و اره قابل‌حمل نیز معروف است، یکی از ابزارهای کاربردی در صنعت باغبانی، کشاورزی و نجاری محسوب می‌شود. اره‌برقی برای قطع کردن درختان، قطعه کردن چوب و الوار، منبت‌کاری و سایر موارد مربوط به چوب‌بری کارایی دارد. سرعت اره‌برقی نسبت‌به اره‌دستی 10 برابر بیشتر است؛ به همین دلیل محبوب‌تر از اره‌دستی محسوب می‌شود. متاسفانه استفاده از اره‌برقی در کنار مزایای آن، خطراتی نیز دارد. در این مقاله، قصد داریم نکات کار با اره‌برقی را برای شما توضیح دهیم. همچنین نحوه کار با اره زنجیری و نکات پیشگیری از خطراتش را به‌طور مفصل توضیح خواهیم داد.

اره برقی یا نام درست‌تر آن اره زنجیری، به عنوان ابزاری بزرگ و خطرناک شناخته می‌شود که حتی شنیدن آن نیز می‌تواند دلهره در ما ایجاد کند. از این وسیله برای برش و قطع درختان استفاده می‌شود و انواع مختلف آن را وسیله‌ای حیاتی برای نجارها دانست. جالب است بدانید که اره برقی تقریباً همه‌کاره‌ترین وسیله‌ای است که تا به حال ساخته شده است! می‌توانید از آن برای چوب، آجر، بتن و حتی جراحی نیز استفاده کنید! در طول زمان اره برقی نیز تکامل یافته و انواع مختلف آن به بازار عرضه گردیده است. اما چه کسی برای اولین بار این وسیله کاربردی را اختراع کرد؟ آیا اره برقی چیزی فراتر از یک نماد ترس در فیلم‌های ترسناک است؟

اره برقی و پیشینه آن در پزشکی

با بررسی ریشه اره برقی در علم پزشکی به پاسخ این‌که چرا اره برقی اختراع شد می‌رسیم. جالب است بدانید که از این دستگاه برای جراحی استفاده می‌شد و گفته می‌شود برای اولین بار برای عمل زایمان مورد استفاده قرار گرفت! قبل از این‌که انجم عمل‌های سزارین به شیوه کاملاً ایمن رایج شود، روش عمل سمفیزیوتومی به کار گرفته می‌شود. مجله گاردین از این عمل به عنوان جایگزین هولناک برای خارج کردن طبیعی کودک از رحم مادر یاد می‌کند.

این نوع عمل جراحی از سال 1597 میلادی وجود داشته و تا قرن 18 همچنان ادامه داده می‌شد. در آن زمان دو پزشک اسکاتلندی به نام‌های جان آیتن (John Aitken) و جیمز جفری (James Jeffray) یک اره منعطف کوچک ایجاد کردند که از یک زنجیره متصل دندانه‌دار ظریف تشکیل شده بود که بین دو دسته چوبی قرار می‌گرفت.

ابزار مشابه مورد قبل نیز در سال 1830 توسط یک متخصص ارتوپد به نام برنهارد هاین (Bernhard Heine) ساخته شد که استئوتوم نام گرفت. این وسیله دارای حلقه‌های زنجیره‌ای بود که دندانه‌های تیز و برنده کوچکی را برای بریدن استخوان در خود جای داده بود.

اره برقی دوست و یاور هیزم شکن‌ها

باور این حقیقت که دکتر برنهارد هاین پیشرو در ساخت اره برقی‌های مدرن بود، کمی سخت است و پنج دهه طول کشید تا مخترعین قادر به ساخت اره ایده‌آل برای بریدن چوب شوند. در 17 ژانویه سال 1905 حق ثبت اختراع اره برقی بی‌پایان به ساموئل جی.بنس (Samuel J. Bens) داده شد. جیمز شاند، آسیابان کانادایی بعد از گذشت بیش از 1 دهه طراحی این ابزار را ارتقاء داده و با قابل حمل کردن آن به ساختارش بهبود بخشید. همچنین در سال 1933 شرکت آلمانی فستو (Festo) ساخت این ابزار قدرتمند را توسعه داد.

مدتی بعد از این اتفاق، پایونیر با مسئولیت محدود از IEL (مهندسی صنعتی با مسئولیت محدود) شروع به تولید اره برقی‌های آمریکای شمالی کرد. پس از پایان جنگ جهانی دوم ساختار اره برقی‌های تولیدی سبک‌تر شد به طوری‌که توسط یک نفر نیز امکان حمل داشت.

نکاتی برای کاهش خطر در برگشت اره‌برقی به سمت اپراتور

برای کاهش خطر برگشت اره زنجیری به سمت اپراتور، نکاتی را باید رعایت کنید. رعایت نکات کار با اره‌برقی به شما کمک می‌کند تا کمتر آسیب ببینید و خطر جبران‌پذیری برای شما اتفاق نیفتد.

اره‌برقی را همیشه تمیز نگه دارید. همچنین قبل استفاده از اره زنجیری مطمئن شوید که زنجیر اره به‌خوبی کشیده می‌شود. بعد از ریختن روغن و سوخت، اره زنجیری را به‌خوبی تمیز کنید.

برای استفاده از اره‌برقی و کاهش خطرات کار با آن، کمی مایل به چپ بایستید و به‌هیچ‌عنوان به‌طور مستقیم پشت اره‌برقی نایستید.

اره زنجیری را پایین‌تر از سطح شانه‌های خود قرار دهید.

اره‌برقی فقط مختص کار با چوب است؛ بنابراین برای بریدن اجسام دیگر از آن استفاده نکنید.

سعی کنید اره را محکم نگه دارید تا در جای خود استوار و بدون حرکت باقی بماند.

به‌هیچ‌وجه حفاظ زنجیر اره را از آن جدا نکنید.

هنگام گذاشتن اره‌برقی روی زمین یا حمل آن، حتماً اره را خاموش کنید.

اره و دسته را همیشه خشک نگه دارید.

قبل از شروع به کار با اره‌برقی تجهیزات ایمنی بپوشید

اگر شما اپراتور کار با اره‌برقی هستید، باید تجهیزات ایمنی مناسبی را خریداری کنید. شلوار کار مخصوص، محافظ گوش، عینک و کفش و کلاه ایمنی، برخی از این تجهیزات هستند.

شلوار کار مخصوص: اگر مشکلی در حین کار با اره زنجیری پیش آمد، این شلوارها از آسیب دیدن ران پاهای‌تان جلوگیری می‌کنند. متاسفانه بیشترین آسیب هنگام استفاده از اره‌برقی، به ران‌ها وارد می‌شود.

کفش مخصوص: برای کار با اره‌برقی از چکمه‌های نوک فولادی و ضدبرش استفاده کنید تا از آسیب دیدن به پاها جلوگیری کند.

کلاه ایمنی و محافظ گوش: کلاه ایمنی به همراه محافظ گوش و صورت، از گوش‌ها و سر هنگام خطر محافظت می‌کند.

عینک ایمنی: ممکن است در هنگام برش، تکه‌هایی از چوب به صورت یا چشمتان برخورد کند. برای جلوگیری از این خطر، حتماً عینک ایمنی تهیه کنید.

به شما توصیه می‌کنیم که بلوز آستین‌بلند بپوشید و از پوشیدن لباس‌های گشاد جلوگیری کنید. پاهای خود را در جای محکمی قرار دهید و مراقب برخورد بدنتان با اگزوز دستگاه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *